Dietetika

Testösszetétel mérés

Pontos képet ad arról, hogy milyen arányban tartalmaz szervezetünk zsírt illetve izmot. Emellett megmutatja ezek az arányok mennyire térnek el a normáltól. Külön mérhető melyik testrészre lokalizálódik a zsír.  Ez alapján könnyebben összeállítható a diétás terv, pontosabban tervezhető az étrend és a mozgásbeli terápia. A mérés segítségével megállapítható a zsírtömeg csökkentésének és az izomtömeg növelésének mértéke.

Sporttáplálkozási program

A sporttáplálkozás teljesítményfokozó hatása ma már igazolt.  Programunk célja, hogy segítse a sportolót maximális teljesítményének elérésében. Személyre szóló tanácsadást, étrendet állítunk össze, figyelembe véve az adott sportágat, a sportoló táplálkozási szokásait és az esetlegesen felmerülő táplálék allergiákat.

Első lépésként sor kerül a testösszetétel mérésére, mely során megmérjük a vázizom- és testzsír arányát, a testfolyadék megoszlását, a csont ásványi anyag tartalmát. Ezután megállapítjuk alapanyagcsere szintet. Ezen információk nagy segítséget nyújtanak az étrendi program kialakításában.

Ezután elemezzük az előzőleg kitöltött táplálkozási naplókat. Ennek segítségével a dietetikus képet kap a jelenlegi táplálkozási szokásokról.

Következő lépésben sor kerül a célok kitűzésére, ehhez szükséges energia-és tápanyagszükséglet meghatározására. Figyelembe véve a sportoló jelenlegi állapotát, céljait, edzés-és versenyidőszakait.

A dietetikai tanácsadás során a sportoló elméleti és gyakorlati tanácsokat kap az étrend megvalósításához, a sportágra jellemző izom-zsír arány eléréséhez, megtartásához, valamint a terhelhetőség optimalizálására.

A tanácsadást személyre szóló 10 napos mintaétrend egészíti ki.

A program részét képezi a folyamatos nyomon követés, így lehetőségünk van az étrend hatékonyságának monitorozására, a felmerülő kérdések megbeszélésére.

A sportolóknak lehetőségük nyílik tankonyhai foglalkozáson való részvételre. Az ilyen alkalmakkor közösen főzik meg a dietetikus által megtervezett menüt. Ez remek lehetőséget biztosít arra, hogy bővüljön a recepttár, és nagyobb rutint szerezzünk a konyhában. (ár: megbeszélés alapján)

 

Életmódváltás

Sokaknak nagy nehézséget jelent hogyan is vágjanak bele az életmódváltásba, miként tegyék meg az első lépést az egészségesebb élet felé. Ebben nyújthat nagy segítséget a dietetikus.

A testösszetétel mérés során megállapíthatjuk a zsír és izom arányát a szervezetben, illetve azt milyen területre lokalizálódik a zsír. Fontos lépés, hogy meghatározzuk az alapanyagcserét. 

A táplálkozási anamnézis során feltérképezzük a mostani étkezési szokásokat, megkeressük, azokat a pontokat ahol változtatni kell az étrenden.

Ezt követi az egyéni alapozó diétás tanácsadás, mely során megbeszéljük az étrendet és annak megvalósításához szükséges gyakorlati tanácsácsokkal látjuk el a pácienst.

A kontroll és konzultáció során monitorozzuk az étrend hatékonyságát, újra mérjük a testösszetételt. A monitorozás megmutatja, hogy valóban a zsírszövetből történt-e a testtömeg csökkenés, nem pedig  az izomból.

 

Távkonzultáció

Dietetikai tanácsadást követően, első alkalommal ingyenes.

Elektronikus úton történő konzultáció. A problémák gyors, egyszerű kezelése, felmerülő kérdések megválaszolása, utazás, új időpont kérése nélkül.

 

A szűrővizsgálat során felmerült problémák étrendi kezelése.

Tartalmaz egy alapozó étrendi tanácsadást az adott problémára, illetve gyakorlati segítséget az étrend megvalósításához. Igény esetén mintaétrenddel bővíthető a program.

 

Árlista

Áraink forintban értendőek, tartalmazzák az általános forgalmi adót!

A szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja!

Vizsgálat Ár
Testösszetétel-mérés 3.000 Ft
Testösszetétel-mérés és táplálkozási tanácsadás 5.000 Ft
Sporttáplálkozási program kialakítása 20.000 Ft