Tudatos egészség a FőnixFitt rendezvényen

2017, január 7 - 09:43 A hatékony egészségmegőrzés és a szakmailag megalapozott teljesítménynövelés iránt érdeklődőket munkatársaink várták a FőnixFitt rendezvény ideje alatt.

Hatalmas sikerrel zárult a „FőnixFitt 2017” elnevezésű sportesemény január 7.-én a Főnix Csarnokban.

A hatékony egészségmegőrzés és a szakmailag megalapozott teljesítménynövelés iránt érdeklődőket munkatársaink várták a rendezvény ideje alatt. SET-es szakembereink olyan korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatokat végzetek a helyszínen, mint a testösszetétel-mérés, illetve a funkcionális állapotfelmérés, vércukorszint mérés, csontsűrűség mérés..

Az esemény alatt az InBody770-es készülékkel közel száz főnek határoztuk meg a testösszetételét (testsúly, testzsír tömeg, izom-zsír analízis, BMI, testzsír százalék, szegmentált test analízis, zsigeri zsírterület, sejten kívüli folyadék stb).

Gyógytornászunk FMS teszt segítségével meghatározta az érdeklődők izomzatának erejét, hajlékonyságát, az ízületi mozgástartományt, a mobilitási és stabilitási képességét, a koordinációt. Emellett definiálta a mozgásmintában az egyéni mozgáslimitációt és funkcionális aszimmetriát.

A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete magas színvonalú előadásokkal igyekezett bővíteni a sportolók és a sportkedvelők ismereteit a FőnixFitt-en. Kielemezték, milyen összetevőkön múlik az edzés sikere, kialakulhat-e edzésfüggőség, milyen az optimális versenyzői állapot pszichológiai háttere, melyek a túledzettség okai és következményei, valamint arról is szó volt, hogyan kell terhelni és pihenni okosan.