Fülöp István orvosi vizsgálaton

Rövid összefoglaló: 
Csütörtökön alapos orvosi vizsgálaton vett részt a DVTK keretének első csoportja Debrecenben, a második turnusra pénteken kerül sor.
Megjelenés dátuma: 
2017-01-05

A diósgyőri játékosokkal tartott az FC Botoșani engedélyével Fülöp István, akivel folyamatosan zajlanak a tárgyalások, és ugyan közel a megállapodás, de még nem került sor szerződéskötésre.

A sáromberkei Fülöp István szülővárosában, az erdélyi Marosvásárhelyen kezdett focizni, ezt követően 16 évesen Nyárádszeredán mutatkozott be a felnőttek között a 4. osztályban. Pályafutását Szászrégenben egy osztállyal feljebb folytatta, majd karrierje során először igazolt Maros megye, sőt Erdély határain túlra. A moldovai FC Botoșani színeiben meglódult a pályafutása, mert a csapattal az első évben feljutott az élvonalba, majd stabil első osztályú játékos vált belőle. Az idei bajnokságot fantasztikusan kezdte, 7 mérkőzésen 7 gólt szerzett, két alkalommal duplázott. Hét góljával a román első osztály egyik legeredményesebb labdarúgója, emellett két gólpasszt jegyzett eddig a bajnokságban.

Bal oldali középpályásként vagy az ék mögött érzi magát a legjobban a pályán, de játszott már a jobb oldalon is.

A kiváló memóriájú szurkolók egyébként emlékezhetnek rá, hiszen 2014 januárjában felkészülési mérkőzésen már játszott Diósgyőrben ellenfélként, egy hónappal később pedig Törökországban találkozott a DVTK labdarúgóival.