Vizsgálatokkal, tesztekkel indul az év

Rövid összefoglaló: 
Csütörtökön és pénteken két csoportban alapos orvosi vizsgálatnak vetik alá a játékosokat Debrecenben, majd szombaton Barney Lord erőnléti edző méri fel a játékosok állapotát.
Megjelenés dátuma: 
2017-01-03

A DVTK legtöbb játékosa már egyénileg edzésbe állt az ünnepek után, a közös munka azonban szerdán kezdődik.

A szerdai nap elsősorban a felvezetésről szól, hiszen akkor találkozunk először - árulta el Horváth Ferenc vezetőedző. - Természetesen az ilyenkor szokásos súly-, vérnyomás, testzsírszázalék-mérés nem maradhat el, majd tájékoztatjuk a játékosokat a csütörtöki és pénteki orvosi tesztek céljáról és hasznáról, illetve tartunk egy átmozgató jellegű edzést.

A vezetőedző azt is elárulta, hogy csütörtökön és pénteken két csoportban alapos orvosi vizsgálatnak vetik alá a játékosokat Debrecenben, majd szombaton Barney Lord erőnléti edző méri fel a játékosok állapotát. - Mind az orvosi, mind az erőnléti teszt terheléses jellegű, ahol maximális teljesítményt kell nyújtani. Ha időtartamában nem is, de intenzitásban mindkettő megfelel egy edzésnek - tette hozzá Horváth Ferenc.

Minden egészséges játékos részt vesz a programban, egyedül a szünetben orrsövényferdülés miatt műtött Murtaz Dausvili kapott engedélyt, hogy csak hétfőn csatlakozzon a társakhoz. - Buba minden találkozónkon pályára lépett, emellett folyamatosan játszott a grúz válogatottban is, megérdemel egy kis extra pihenőt - indokolt Horváth Ferenc.

Vasárnap szusszanhatnak egyet a játékosok, mert hétfőtől kezdetét veszi a nagyüzem, napi két edzéssel és edzőmeccsekkel készül a DVTK a bajnokságra.

- Még nem írtuk alá a szerződést, de idén Spanyolországba utazunk január 23. és február 1. között. Nagyon fontos, hogy a felkészülés ezen időszakában garantáltan jó minőségű füves pályán dolgozhassunk, ahol a csapatmozgásokat tudjuk gyakorolni - érvelt a futballszakember.

A hazatérés után pedig még arra is elég idő marad, hogy “visszaakklimatizálódjon” a csapat a várhatóan mostohább magyarországi időjárási-, és pályakörülményekhez a Cegléd elleni Magyar Kupa-, illetve a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzés előtt.