Funkcionális mozgásszervi állapotfelmérés | setcenter

Funkcionális mozgásszervi állapotfelmérés

A felmérés célja a mozgásszervi állapot (a helyes testtartás, a motorikus készségek, a koordinációs és kondícionális képességek) komplex vizsgálata, mely tartalmazza az FMS (“Functional Movement Screen”) funkcionális tesztjeit, annak értékelését.

Ezen mozgásmintaszűrés segítségével meghatározható a sportoló izomzatának ereje, rugalmassága és az egyes izomcsoportok stabilizáló képessége. Magában foglalja a testtartást, valamint a gerinc és a végtagok összehangolt működését biztosító izmok vizsgálatát és értékelését.

Az FMS tesztek pontszáma alapján további specifikus felméréseket végzünk annak érdekében, hogy definiáljuk a mozgásmintában az egyéni mozgáslimitációt és a funkcionális aszimmetriát, amely egyénre tervezett mozgásprogramot indokolhat. Ezek ismeretében lehetőség nyílik az esetlegesen szükséges mozgásfejlesztési tanácsadásra, korrekciós gyakorlatok végzésére.

Dr. Némethné Dr. Gyurcsik Zsuzsanna - vezető gyógytornász

Bejelentkezés telefonon a +36 52 518 693-as vagy a +36 52 512 900/75911 számok valamelyikén, e-mailen az    címen, vagy akár személyesen a SET Központban.