Családbarát kórházi osztály |

Családbarát kórházi osztály

2020, szeptember 21 - 13:25
Tizenöt kórházi osztály, köztük a Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DEKK) Belgyógyászati Klinika Reumatológiája nyerte el idén a „Családbarát Kórházi Osztály” címet. Az debreceni az egyetlen klinikai osztály volt a díjazottak között.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2018-ban alapította kórházi osztályok, illetve kórházak számára a címet és a díjat azzal a céllal, hogy az egészségügyi intézmények működését, valamint az ember- és családfókuszú döntéseket erősítse.

A zsűri a döntésnél az előző év eredményeit, munkáját vizsgálta. A díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott.

- Nagy örömünkre szolgált, hogy szervezeti egységünk megkapta a Családbarát Kórházi Osztály díjat, amely az intézményben, Domján Andrea vezető ápoló irányításával végzett, valóban családbarát szemléletű munka elismerése – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Szekanecz Zoltán egyetemi tanár. A DEKK Reumatológia vezetője kiemelte: a cím elnyerésének értékét az is emeli, hogy a díjazott 15 intézmény közül egyedüli klinikai osztályként vehették át a Családbarát Kórházi Osztály címet.

A Családbarát Kórházi Osztály címek elnyerése egyben előszobája a Családbarát Kórház díjnak. Ehhez egy intézmény legalább három osztályának három éven belüli sikeres pályázása szükséges.

Bővebb információ: https://www.haromkiralyfi.hu/a-bethesda-lett-2020-csaladbarat-korhaza

Sajtóiroda - BZs