Külső hír megjelenítő |

Tisztelet a holtaknak

2020, november 11 - 10:47
A testüket oktatási célra felajánlókról emlékeztek meg a Debreceni Egyetem ÁOK Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet munkatársai és a hallgatók képviselői pénteken. A járvány miatt idén szűk körben, az egészségügyi előírások betartásával tisztelegtek a holtak előtt.

Évente mintegy ötvenen ajánlják fel a testüket oktatási célra a Debreceni Egyetemnek. Rájuk emlékeznek minden évben, így fejezik ki köszönetüket és tiszteletüket az elhunytaknak.

A megemlékezést harmadik alkalommal szervezték meg pénteken az Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetben a munkatársak, a magyar és külföldi hallgatók képviselőinek jelenlétében. Az ünnepséget az intézet előcsarnokában három éve elhelyezett, Orbán Előd szobrászművész által készített domborműnél tartották.

- A felajánlóknak köszönhetően kivételes helyzetben vannak a debreceni és hazai orvoskarok hallgatói, amiért valódi holttestek boncolása során szerezhetik meg az orvosi pályához nélkülözhetetlen anatómiai tudást – hangsúlyozta Szücs Péter intézetigazgató beszédében.

A megemlékezés végén, az intézet oktatói kara és a hallgatóság nevében koszorút és mécsest helyeztek el az domborműnél. 


Sajtóiroda - CzA