Külső hír megjelenítő |

Új vezetők a Klinikai Központban

2021, november 16 - 10:01
Vezetői megbízásokat adtak át a Debreceni Egyetemen. A két új klinikaigazgató, illetve az új központvezető a kinevezését az intézmény rektorától és a Klinikai Központ elnökétől vette át.

A Klinikai Központ új, önálló Gasztroenterológiai Klinikáját november 15-től Dinya Tamás Ákosné Papp Mária egyetemi tanár vezeti. Az új Reumatológiai Klinika igazgatója pedig december 1-től Szűcs Gabriella egyetemi tanár lesz. A Járványügyi Koordinációs Központ vezetőjének november 15-től Várkonyi István adjunktust, a DE KK Infektológiai Klinika igazgatóját nevezték ki. Mindhárom megbízás határozatlan időre szól.

- Három nagyon tehetséges ember veheti ma át vezetői megbízását. Mindegyikük tapasztalt és elkötelezett szakember, biztos vagyok benne, hogy ilyen motivált vezetők keze alatt eredményesen működik majd a rájuk bízott klinika, illetve központ – hangsúlyozta a hétfői átadón Szilvássy Zoltán rektor.

- Fontos feladatomnak tartom, hogy a betegellátás területein olyan előre megtervezett átalakítások történjenek, amelyek lehetővé teszik a folyamatos fejlődést, az európai élvonalba tartó kiemelkedő színvonalú gyógyítást. Ennek a koncepciónak a része a két új klinika és a Járványügyi Ellátó Központ létrehozása – fogalmazott Szabó Zoltán professzor. A Klinikai Központ elnöke hozzátette: jelentős eredmény, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában önálló Gasztroenterológiai Klinika kezdheti meg munkáját.

A Klinikai Központ vezetője az önálló Reumatológiai Klinika kapcsán elmondta, hogy az új szervezeti egység a folyamatos szakmai fejlesztéseknek köszönhetően a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek a korábbinál is hatékonyabb, színvonalasabb segítséget fog nyújtani.

Az új Járványügyi Koordinációs Központ létrehozásával összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy az intézmény a debreceni és a régiós járványügyi ellátás szervezése mellett országos szintű egyeztetést, koordinációt végez majd, segítve a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzését és kezelését.

A kinevezésekről szóló dokumentumokat Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke a járványügyi intézkedéseket betartva, szűk körben adta át november 15-én a Rektori Tanácsteremben.

Sajtóiroda- CzA