Hírek | setcenter

Hírek

18 már
Kitüntetésben részesültek
A Debreceni Egyetem több professzora és oktatója vehetett át állami kitüntetést a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. A díjazottak a gazdaság-, az orvos-, a műszaki-, a természet- és a bölcsészettudomány, valamint az agrárium elismert szakemberei.
14 már
Mozdulj, Debrecen a vese egészségéért!
Magyarországon mintegy másfél millió ember szenved krónikus vesebetegségben. Sokan nem is tudnak róla, hogy betegek, mert a tünetek csak későn jelentkeznek. Pedig az időben elkezdett terápiával megelőzhető, illetve lassítható a vesekárosodás további romlása. A vese világnapján a szűrővizsgálatokra és a megelőzésre, az egészséges életmódra, a helyes táplálkozás és a testmozgás fontosságára hívták fel a figyelmet a Debreceni Egyetem és a város Mozdulj, Debrecen! moz
13 már
A zöldhályog korai kezelésével megelőzhető a teljes vakság
A zöldhályog, vagyis a glaukóma a vakság harmadik leggyakoribb oka. A betegség korai szakaszában elkezdett kezeléssel azonban megelőzhető a teljes látásvesztés. Éppen ezért hangsúlyozzák a szakemberek a szűrővizsgálatok fontosságát a glaukóma világhéten, március 10-e és 16-a között. A világhét kapcsán kedden a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ főépületét is zöld színnel világították meg, hogy ily módon is ráirányítsák a figyelmet a betegségre.
08 már
A legkorszerűbb terápiák a szívbetegségek kezelésében
A koszorúér-betegségek, a szívelégtelenség és a szívritmuszavarok mellett a társbetegségek, többek között a magas vérnyomás, a cukorbetegség, illetve az elhízás legújabb kezelési lehetőségeit is megvitatják a szakemberek a csütörtökön kezdődött 29. Debreceni Kardiológiai Napokon. A Debreceni Egyetemen rendezett tanácskozáson mintegy ötszáz kardiológus, nefrológus, diabetológus és háziorvos vesz részt.
07 már
Új szakmai ajánlás a sclerosis multiplex terápiájáról
Megjelent a Magyar Neuroimmunológiai Társaság legújabb szakmai ajánlása a sclerosis multiplex diagnosztikájáról és kezeléséről. Az ajánlás vezető szerzője Csépány Tünde, a Debreceni Egyetem docense, a Neurológiai Klinika szakorvosa. A szakemberek az irányelvek megfogalmazásával szeretnék segíteni az orvosokat a betegeik számára legeredményesebb terápia kiválasztásában.
07 már
UD Studyversity: segítség a bajban
Új funkcióval bővült a UD Studyversity, a Debreceni Egyetem hallgatóknak szóló mobilapplikációja. Az egyetemi diákság körében népszerű hangulatjelentéshez kapcsolódóan új szolgáltatások váltak elérhetővé, és a fejlesztések során megújult az alkalmazás ajándékozási rendszere is.
04 már
Forradalmi innováció a bőrbetegségek kezelésében
Új gyógyszercsoportot fejlesztettek ki az immunológiai, allergológiai hátterű bőrbetegségek célzott kezelésében. A tabletta formában szedhető készítmények a betegség kiváltó okára hatnak, így alkalmazásukkal eredményesebb lehet a terápia. A legújabb kezelési módokat a Regionális Bőrgyógyászati és Allergológiai Fórumon vitatták meg a szakemberek. A pénteken kezdődött kétnapos szakmai rendezvényt a Debreceni Egyetem Bőrgyógyászati Tanszéke szervezte.
26 feb
Lelki támogatás a daganatos betegeknek
Eredményesebb lehet az onkológiai kezelés, ha a daganatos betegek lelki problémáik feldolgozásában is támogatást kapnak. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában húsz éve működő onkopszichológiai munkacsoport szakemberei egyéni, csoport- és családterápiákon segítik a pácienseket. Tapasztalataikról és a legújabb módszerekről a Magyar Pszichoonkológiai Társaság kétnapos kongresszusán számoltak be az Onkológiai Klinikán.
22 feb
Országos szakfelügyelőként is a betegekért dolgozik
Országos szakfelügyelő főorvossá nevezték ki Bodor Miklóst, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika Endokrinológiai Részlegének vezetőjét. A szakember célja, hogy szakfelügyelői tevékenységével is hozzájáruljon a belgyógyászat, endokrinológia, diabétesz és anyagcsere betegségek szakterületének fejlődéséhez, a betegellátás színvonalának további emeléséhez.
19 feb
Kitüntetések a kiemelkedő betegellátásért
Átadták a Klinikai Központ Kiváló Dolgozója Kitüntetés és Jutalomdíjat. A magyar ápolók napja alkalmából nyolc szakdolgozó vehette át az elismerést magas színvonalú és példamutató szakmai munkájáért a Debreceni Egyetemen rendezett hétfői ünnepségen. Az ünnepi eseményen Elnöki Díszoklevél adományozására és főorvosi kinevezések átadására is sor került.

Oldalak