Sérülésellátás - gyógytorna | setcenter

Sérülésellátás - gyógytorna

Versenysport során előfordulhat az izmok, inak, szalagok húzódása, komolyabb esetekben azok részleges vagy teljes szakadása. Ennél is gyakoribbak a sportártalmak, melyek túlterhelés következtében alakulnak ki. A sportsérülések és sportártalmak fájdalomhoz, csökkent funkcióhoz és teljesítményhez, végtagok esetén a két oldal közötti aszimmetria érzéshez vezetnek, amelyek kezelés nélkül kompenzációs folyamatokat indítanak el, és további problémákat generálnak.

A panaszok korai kezelése és a másodlagos következmények megelőzése gyorsabb visszatérést jelent a sportba. Abban az esetben, ha műtéti indikáció merül fel, az operáció előtt lehetőség van a rehabilitáció teendőinek és gyakorlatainak átbeszélésére, fenntartható egy sérült ízület relatív stabilitása, így a gyógytornász segít felkészülni egy halasztott műtétre is. Az operáció utáni rehabilitáció sérülésminták alapján kidolgozott protokollokon alapul, és a szöveti regenerációt figyelembe véve a gyors funkcionális és sportmozgások visszaszerzését eredményezi.

Első alkalommal a terapeuta részletesen informálódik az egészségi állapotáról, alapbetegségéről. Az egyéni torna előtt javasolt a mozgásszervi sportorvosi vizsgálat, akár közösen a gyógytornásszal, ezért ha van korábbi orvosi dokumentáció, MR vagy CT felvétel, azt mindenképp hozza el magával.

A Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ mozgásszervi szakemberei szükség szerint sportorvosi mozgásszervi szakvizsgálattal és fizioterápiás eljárásokkal kiegészített egyéni gyógytorna révén járulnak hozzá az Ön gyors felépüléséhez, maradéktalan gyógyulásához és versenysportba visszatéréséhez.

Gyógytornászok:

Gyurcsik Zsuzsanna   Uj Tamás   Belicza Adrien   Kalydy Patrik   Hutóczki

Dr. Némethné Gyurcsik                 Uj Tamás                         Belicza Adrien                 Kalydy Patrik           Hutóczkiné Barkóczi Dóra
           Zsuzsanna   

 

Bejelentkezés telefonon a +36 52 518 693-as vagy a +36 52 512 900/75911 számok valamelyikén, e-mailen az   címen, vagy akár személyesen a SET Központban.