Sérülésellátás - gyógytorna | setcenter

Sérülésellátás - gyógytorna

Szabadidős sportolás során is előfordulhat az izmok, inak, szalagok húzódása, komolyabb esetekben azok részleges vagy teljes szakadása. Ennél is gyakoribbak a sportártalmak, melyek –a gyakran elmaradó bemelegítésekhez és nyújtásokhoz társulva– túlterhelés következtében alakulnak ki. A sportsérülések és sportártalmak fájdalomhoz, romló mozgásszervi funkciókhoz, végtagok esetén a két oldal közötti aszimmetria érzéshez vezetnek, amelyek kezelés nélkül kompenzációs folyamatokat indítanak el, és további problémákat generálnak.

A panaszok korai kezelése és a másodlagos következmények megelőzése a fájdalommentes hétköznapok mellett gyorsabb visszatérést jelent a sportba. Abban az esetben, ha műtéti indikáció merül fel, az operáció előtt lehetőség van a rehabilitáció teendőinek és gyakorlatainak átbeszélésére, fenntartható egy sérült ízület relatív stabilitása, így a gyógytornász segít felkészülni egy halasztott műtétre is. Az operáció utáni rehabilitáció sérülésminták alapján kidolgozott protokollokon alapul, és a szöveti regenerációt figyelembe véve a gyors funkcionális és sportmozgások visszaszerzését eredményezi.

A Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ mozgásszervi szakemberei szükség szerint sportorvosi mozgásszervi szakvizsgálattal és fizioterápiás eljárásokkal kiegészített egyéni gyógytorna révén járulnak hozzá az Ön gyors felépüléséhez, maradéktalan gyógyulásához és versenysportba visszatéréséhez.

Gógytornászok:

Gyurcsik Zsuzsanna   Uj Tamás   Belicza Adrien   Kalydy Patrik   Hutóczki

Dr. Némethné Gyurcsik                 Uj Tamás                         Belicza Adrien                    Kalydy Patrik                    Hutóczki Dóra
           Zsuzsanna   

 

Bejelentkezés telefonon a +36 52 518 693-as vagy a +36 52 512 900/75911 számok valamelyikén, e-mailen az   címen, vagy akár személyesen a SET Központban.