Sportolói torna – sérülésprevenció | setcenter

Sportolói torna – sérülésprevenció

A versenysport a légző- és a keringési- és mozgatórendszer magas szintű adaptációját, alkalmazkodását igényli és eredményezi. A kiemelkedő teljesítmény alapja a megfelelő izmok összehangolt működése, az erő-nyújthatóság-állóképesség-gyorsaság (összefoglalóan a kondícionális képességek) specifikus fejlesztése.

Legalább ilyen fontos sikeres versenysporthoz a sérülések megelőzése, mely célzott mozgásterápiával, az ízületek és az izmok igénybevételének és a regeneráció időtartamának pontos meghatározásával érhető el. Mindezen célok eléréséhez nyújtanak Önnek segítséget a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ mozgásszervi szakemberei csoportos gyógytorna formájában.

Ezt a szolgáltatást elsősorban csapatok sportolói számára ajánljuk. Előnye, hogy azonos célokért küzdők közösen, egymást lelkesítve tudnak együtt dolgozni. 5-10 fős létszám mellett a gyógytornász folyamatosan tud figyelni a gyakorlatok kivitelezésére, így a szükséges korrekció biztosítékul szolgál a minőségi állapotjavulásra.