Új szolgáltatásunk: RÖNTGEN | setcenter

Új szolgáltatásunk: RÖNTGEN

- 2021.04.30

Az emberi szervek röntgenvizsgálata már az 1800-as évek végén elkezdődött Wilhelm Conrad Röntgen felfedezése nyomán, aki munkájáért elsőként kapta meg a fizikai Nobel díjat. A több mint egy évszázados módszer mindmáig nélkülözhetetlen az orvosi diagnosztikában, leginkább a tüdőben levő elváltozások és a csontrendszer alaki eltéréseinek felismerésére alkalmazzák. A röntgenvizsgálat technikája felfedezése óta sokat javult, a legkorszerűbb készülékekben a hagyományos filmek alkalmazása helyett digitális módszerrel történik a képek kinyerése, így részletdúsabb a felvétel és jelentősen csökkenthető a szervezet sugárterhelése is.

 

A Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban üzemelő korszerű digitális röntgenkészülékkel számos vizsgálatra van lehetőség. A felvételek elkészítését és kiértékelését a Debreceni Egyetem tapasztalt asszisztensei és radiológus szakorvosai végzik, mely garanciát jelent a magas szakmai színvonalra. A leletezés a vizsgálatot követően rövidesen megtörténik, így legfeljebb egy munkanap alatt rendelkezésre áll az eredmény.

A röntgenfelvétel elkészítéséhez orvosi írásos beutalóra van szükség, amelynek tartalmaznia kell a vizsgálni kívánt terület megnevezését és a feltételezett diagnózist is. 

A vizsgálat előkészületet nem igényel a páciens részéről, nem szükséges éhgyomorra maradnia. A felvétel készítéséhez a vizsgálni kívánt testrészről a ruhát le kell venni, akárcsak a nagyobb, esetlegesen zavaró fémtárgyakat is. A sugárérzékeny testtájakat (hölgyeknél a petefészkeket, uraknál a heréket) a röntgensugárzástól ólomköpennyel védjük.

Ár: testtájanként 9000.-Ft

Rendelési idő: H-CS: 14:00-15:00

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A röntgenvizsgálat a SETCENTER-ben előre egyeztetett időpontban történik, így elkerülhető a hosszas várakozás!


Előzetes bejelentkezés, információ: setcenter.hu/elerhetosegeink