Menedzserszűrés | setcenter

Menedzserszűrés

- 2021.04.13

Évente egyszer mindenkinek ajánlott részt venni egy komplex, személyre szabott szűrővizsgálaton, melynek során a családi- és az egyéni anamnézis alapján azonosíthatjuk azokat a rizikófaktorokat, életmódbeli tényezőket, melyek a leggyakoribb népbetegségek kialakulásához vezethetnek. A menedzserszűrés révén lehetőség nyílik ezen állapotok korai felismerésére, diagnosztizálására, illetve időben történő kezelésére. A központunkban végzett menedzserszűrési csomagokat úgy állítottuk össze, hogy a legtöbb kulcsfontosságú szerv, anyagcsere-folyamat, és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére alkalmasak legyenek, nemenként figyelmet fordítva a speciális területekre.

Menedzserszűrésünknek részét képezi:

  • Részletes kérdőíves anamnézis felvétel
  • Laborvizsgálat - A laboratóriumi vizsgálatok nagy jelentőséggel bírnak a különféle betegségek diagnosztizálásában, tüneteket nem okozó kórképekre hívhatják fel a figyelmet. Szerepük számos esetben a terápia eredményességének nyomon követésében is kiemelkedő.
  • Inbody - Az InBody készülék testünk zsír és izom arányát, úgynevezett bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével határozza meg. A mérés fájdalmatlan, azonban az analízisből nyert információk mind a kezelőorvosnak, mind a dietetikusnak fontos tájékozódási pontokat jelentenek. A készülék méri a szerveket körülvevő zsír mennyiségét is, ami azért rendkívül fontos, mert a szív- és érrendszeri betegségek valamint a cukorbetegség kialakulásának fokozott kockázatát jelenti, ha a szerveinket körülvevő zsír mennyisége magas. Normál testtömegindex mellett is előfordulhat valakinél magasabb zsírtömeg, amely kedvezőtlenül hat az anyagcserére és az inzulin-rezisztenica kialakulásában alapvetően fontos tényező lehet. Az InBody készülék ennek kimutatásában is segít, valamint tájékoztat a test alapfunkcióinak fenntartásához szükséges napi energiamennyiségről is.
  • Kardiológiai vizsgálat - Komplex kardiológiai vizsgálatunk a kórtörténet felvétele, áttekintése mellett kiterjed a betegvizsgálatra, a nyugalmi 12 elvezetéses EKG készítésére és a szívultrahang vizsgálatra. Ezen vizsgálatok segítségével kiszűrhető, ha a hozzánk érkező páciens szervi vagy funkcionális szívbetegségben szenved, vagy Covid-19 fertőzés után az esetleges késői szövődmények felderítésére is  alkalmas. Szükség esetén pácienseink részére további vizsgálatokat (pl. terheléses EKG, 24 órás vérnyomás monitorozás) javaslunk, melyek hozzájárulnak a magas kardiovaszkuláris kockázattal rendelkező egyének kiszűréséhez.
  • Ultrahang vizsgálat - Az ultrahangvizsgálat a képalkotó módszerek közé tartozik, mely egy széleskörűen elterjedt diagnosztikai eljárás. Központunkban a vizsgálatok végzésére magasan képzett orvosok-, illetve nagyteljesítményű, felsőkategóriás készülék alkalmazásával kerül sor. Az ultrahang előnye, hogy alkalmazása során károsító (ionizáló) sugárzás nem éri a szervezetet (ezért szükség szerint korlátlanul ismételhető), fájdalommentes, gyorsan elvégezhető. A menedzserszűrés részeként a következő területek ultrahangos vizsgálatára kerül sor: nyaki és pajzsmirigy ultrahangvizsgálat; hasi és kismedencei ultrahangvizsgálat.
  • Fizikális vizsgálat - A belgyógyászati jellegű fizikális vizsgálat részeként megtörténik a szem vizsgálata is Kettessy féle visustáblával.
  • Az elkészült leletek összegzése, értékelése, a javasolt további teendők megbeszélése.

Menedzserszűréssel kapcsolatban további információt az alábbi linken találhat: setcenter.hu/menedzserszures

Időpontfoglalás, bejelentkezés: setcenter.hu/elerhetosegeink